Toimintamme kalavesien hoidossa ja kalastuksessa;

Seuralla on pitkäaikainen kokemus kalavesien hoidosta. Hoitotoiminta on aloitettu jo v. 1960. Tuolloin vuokrattiin Metsähallitukselta Sallatunturin-Kaunisharjun alueelta  Tammakko-, Tuohenlusikka- ja Kolmiloukkosen lammet. Niukkaravinteisiin lampiin istutettiin siikaa ja jopa taimenta, mutta tulokset eivät olleet seuraa tyydyttäviä. Siiat kasvoivat hitaasti ja jäivät laihoiksi, taimenet nousivat yön pimeinä tunteina onkimiesten kalalaukkuihin. Tuottoisamman siikaveden toivossa vuokrattiin v. 1973 vielä Päiviöjärvi. Kaikkien Kaunisharjun lampien vuokrasopimukset päättyivät Tammakkolammen kämpän pakkoluovutuksen yhteydessä. Nykyisin seuralla on vuokralla vain Päiviöjärvi.

 

Päiviöjärven vuokraaminen on ollut seuran jäsenistön kalastuksen kannalta todella onnistunut ratkaisu. Päiviöjärvi on tutkitusti todettu erittäin hyväksi siikavedeksi, jossa kesänvanhat siianpoikaset saavuttavat pyyntikoon jopa kolmantena kasvuvuotenaan. Järvi sijaitsee Kallungin kylän alueella Vilman kairassa valtion maalla, n. 30 km Sallasta etelään. Suurimmat saadut siiat ovat painaneet 3,6 kg (v.1992  Veli Antero Törmänen) ja 4,2 kg (v.2016 Matti Hänninen). Päiviöjärven kalastoa hoidetaan pyytämällä eri tavoin roskakalaa pois ja istuttamalla siianpoikasia tilalle. Pyhärannan seuratukikohdan rakentamiseen liittyen on seura aloittanut yhteistyön Märkäjärven osakaskunnan kanssa tarkoituksena palauttaa hoitokalastuksen ja istutuksien avulla Pyhäjärveen kalastettava siika- ja muikkukanta.

 

Kilpakalastuksessa ja erityisesti kilpapilkinnässä seura on kunnostautunut menneinä vuosikymmeninä. Parhaana saavutuksena voitaneen pitää Antti Paljakan saavuttamaa 7. sijaa Suomenmestaruus kisassa v.1990 Inarin Rahajärvellä. Useita Lapin kalamiespiirin mestaruuksia seuran jäsenet ovat saavuttaneet lähes kaikissa eri sarjoissa. Näissä pilkkikisoissa ovat menestyneet mm. Sulo Alapoikela, Jouko Alapoikela, Aarre Hänninen, Elvi Hänninen, Kari Hänninen, Kimmo Hämäläinen, Erik Vaarala, Hannu Jussila ja Ville Hourula.

 

 

  
Käyntiosoite: Pyhärannantie 15, 98900 Salla
Sähköposti: sallan.ekm.1958@gmail.com
Nettitaivas
© Sallan Erä 2012