METSÄSTYS;

 "Metsästyksellä tarkoitetaan luonnonvaraisena olevan riistaeläimen pyydystämistä ja tappamista sekä saaliin ottamista metsästäjän haltuun. Metsästystä on myös pyyntitarkoituksessa tapahtuva riistaeläimen houkutteleminen, etsiminen, kiertäminen, väijyminen, hätyyttäminen tai jäljittäminen, koiran tai muun pyyntiin harjoitetun eläimen käyttäminen riistaeläimen etsimiseen, ajamiseen tai jäljittämiseen sekä pyyntivälineen pitäminen pyyntipaikalla viritettynä pyyntikuntoon”

Uudistettu metsästäjätutkinto 1.1.2017 alkaen 

Uudistetut Metsästäjän opas, vapaaehtoinen metsästäjätutkintokoulutus sekä metsästäjätutkinto muodostavat vastuullisuuden koulutusohjelman uusille metsästäjille. Uudistuksen tavoitteena on kasvattaa uusista metsästäjistä vastuullisia riistavarojen hyödyntäjiä ja hoitajia. Uusissa koulutusmateriaaleissa on aiempaa monipuolisempaa tietoa muun muassa riistalajien tunnistamiseen.

 

Tutkinnossa käyttöön uudet kysymykset

Metsästäjätutkinnossa otetaan käyttöön uudet kysymykset 1.1.2017 alkaen. Tutkinto suoritetaan edelleen kirjallisena monivalintatenttinä, joka sisältää 60 kysymystä. Lajintuntemusosio suoritetaan tutkinnon aluksi. Tutkintoa suorittavan tulee tunnistaa eri lajeja valokuvista. Aikaa tutkinnon suorittamiseen on 1,5 tuntia, mutta lajintuntemusosion aika on rajattu 15 minuuttiin.

 

Metsästäjän opas verkossa (Metsästäjä lehti 2/2017 s.40.)

Maksullinen (25€) koulutusportaali verkossa on sisällöltään opaskirjaa monipuolisempi. Koulutusportaalin käyttö vaatii Oma riista- tunnukset. Koulutusportaalin sisältö on 12 kk:n ajan käytettävissä ostohetkestä. Koulutusportaalin aloitussivulla pääset luomaan Oma riista- tunnukset. Oma riista- tunnuksen saaminen edellyttää verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta sekä sähköpostiosoitetta.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Linkit;

 Metsästäjätutkinnon oppimateriaali verkossa (maksullinen)

 

 Sallan rhy:n metsästäjätutkintokoulutustilaisuudet ja metsästäjätutkinnot 

 

 Tilaa metsästäjän opas verkossa

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uuden metsästäjänoppaan voit ostaa myös rhy:n toiminnaohjaajalta (040-4186468)

 

Linkki; Sallan rhy:n tutkintokoulutukset

 

 

Linkki; Sallan rhy:n tutkintopäivät;

 

 

 


 


-

 
Käyntiosoite: Pyhärannantie 15, 98900 Salla
Sähköposti: sallan.ekm.1958@gmail.com
Nettitaivas
© Sallan Erä 2012